top of page

Diş Protezleri

Güncelleme tarihi: 9 Oca 2021

Eğer birden fazla veya tam diş eksikliğine sahipseniz, takma dişler doğal dişlerinizin görünümünü ve fonksiyonunu size tekrar kazandırabilir.



Takma Diş Protezler Nasıl Uygulanmaktadır?


Total Protez Ağızdaki tüm diş kayıplarında kullanılabilen protez tipidir. Diş etinize uyumlu bir şekilde imal edilen akrilik bir temelin üzerine rezin malzemeden yapılan dişler, diş etinizin hizasından ağzınıza yerleştirilir. En başta ağzınızın detaylı ölçüsü alınarak, laboratuvarımız teknisyeni bu alınan ölçülere göre size özel protezinizi hazırlayacaktır. Dentostim kliniğindeki diş hekiminiz size bu protezlerin bakımı hakkında detaylı bilgiler verecektir.

Parsiyel Protez Halk arasında kancalı protez olarak bilinen parsiyel protez bir veya birden fazla diş eksikliğinde durumunda ve ağzınızda diş varken kullanabilir. Üretilen dişler ağzınızdaki diş boşluklarına özel olarak imal edilir ve doğal dişlerinizle uyumlu bir şekilde durması amaçlanır. Bu üretilen dişler, tutuculuğu artıran metal parçalar ile doğal dişlerinize sabitlenir. Hassas Bağlantılı Protezler ( Çıtçıtlı Protez – Ankerli Protez ) Hasta diş kayıplarında parsiyal (kancalı) protez tercih etmez ise halk arasında çıtçıtlı, gizli kancalı, ankerli olarak bilinen çıtçıtlı protez uygulanır. Son zamanlarda haraketli bölümlü protezler, avantajlarından dolayı hastalar tarafından en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesi haline gelmiştir.

Hassas bağlantılı protezler, bölümlü parsiyal (kancalı) protezlerin aksine dişlere hazırlanan gizli tutuculardan desteğini alır ve bu yüzden halk arasında “çıtçıtlı protezler” olarak da bilir. Çıtçıtlı protezlerde ana dişlere hazırlanan tutuculara oturan hassas parçalar vardır. Parsiyal (kancalı) protezlere göre fonksiyon halinde yemek yerken hiçbir şekilde hareket etmezler ve kanca olmadığı için daha estetik bir görünüm sağlarlar.

Ankerli Çıtçıtlı Protezlerin Avantajları


Bu protez türünün en büyük avantajlarından bir tanesi, desteğini hazırlanan hassas bağlantılardan aldığı için yerinden oynamamasıdır. Bu durum hastanın yemek yerken, konuşurken zorlanmamasını ve daha rahat etmesini sağlar. Ayrıca parsiyal protezlerdeki gibi kanca olmadığı için estetik olarak da oldukça tatmin edicidir. Böylece estetik ve fonksiyon açısından diğer haraketli protezlere göre daha çok tercih edilmektedir.




6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page