top of page

Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları her sene Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirleniyor. Bu ortodonti fiyat listesinde diş yapısına yönelik diş teli tedavileri, braket takılması, düşen braket yapımı, pekiştirme tedavisi, hızlı maxiller genişletme gibi işlemlerin kdv hariç ve kdv dahil fiyat bilgileri veriliyor. Bu fiyatlar zorunlu fiyat uygulaması olmamakla birlikte tavsiye niteliğinde tedavi ücretlerini oluşturuyor. Her hekim istediği diş teli uygulama aparey maliyet fiyatını uygulayabilir.

Diş teli fiyatları dövizdeki son dönem yükselişten nasibini almıştır. Ancak, bu maliyetin esas artış sebebi olarak bilinmemelidir. Herkeste diş problemi farklı olduğu için kişiye özel fiyat bilgisi ancak net olarak muayene olduktan sonra mümkün olabilir. Tek çene fiyatları her zaman çift çene fiyatının yarısı olmayabiliyor.

Diş teli hesaplamasında etkili olan faktörler;

  1. Braket ve diş teli malzeme özelliği

  2. Tek çene veya diş çene diş teli yapısı

  3. Çarpıklık miktarının az ya da fazla olması

  4. Dişlerin ayrık olması durumunda ayrıklık durumunda dişler arası aralık miktarı

  5. Gummy smiley , diş etlerinin normalden çok daha fazla görünmesi

  6. Çenenin ön veya geride olması

  7. Damak ve çene darlığı gibi yapısal bozuklukları olması

Malzeme türüne göre , metal, porselen braket veya şeffaf plak tedavileri kullanılmaktadır. Diğer diş teli fiyat hesaplamasında tek çene veya çift çeneye diş teli takılması gerekliği de kullanılır. Ucuzdan pahalıya diş malzemelerini

  • Metal diş teli

  • Porselen diş teli (görünmez diş teli)

  • Şeffaf plak

Olarak sıralayabiliriz.


Peki şeffaf diş teli ile metal diş teli arasında teknik bir fark var mıdır?

Genellikle şeffaf diş telleri tedavi süresini uzatıyor diye biliniyor. Bu durum tamamen malzeme kalitesiyle ilgilidir. Ülkemizde maalesef ki tedavi maliyetini düşürmek amaçlı Pakistan, Hindistan veya Çin malı şeffaf braketler kullanılıyor. Bu malzemeler tedavi süresini uzatıyor. Metallere göre daha dayanıksız olduğu için çabuk kırılıyor ve istenilen sonucu metal diş telleri kadar etkili bir biçimde veremiyor. Kliniğimizde ise kullanılan metal ve şeffaf braketler Amerikan malıdır. Ve bütün teknik özellikleri, tedavi süresi ve tedavi sonucu aynıdır. Aralarında görüntü ve fiyat haricinde bir fark yoktur.


Tek diş dahi olsa o diş tüm çenenin düzenini etkileyeceğinden o çeneye en perifer dişlerden başlayarak braket ve diş teli takılmalıdır. Çoğu zaman aynı çenede olmak kaydı ile tek diş veya daha fazla diş olması diş teli hesaplamasında sonucu etkilememektedir. Çoğunlukla Tek çene diş teli fiyatları 2500-3500 tl aralığında, çift çene diş teli ise 4500-6500tl aralığındadır.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page